Het lekkerste vlees

Onze Lakenvelders lopen het grootste deel van het jaar buiten. In de polder eten ze alleen maar gras en kruiden, die van nature in het grasland voorkomen. Dit geeft de juiste vetzuren mee aan het vlees. En ook de tragere groei en de kleinschalige aanpak dragen bij aan de smaak. Lakenvelder vlees heeft een fijne gemarmerde structuur en een uitstekende smaak. Het Lakenvelder vlees is door diverse vakjury's uitgeroepen tot het lekkerste rundvlees. 

Garen bij een lage temperatuur

De vleeskwaliteit is voor een belangrijk deel genetisch bepaald. Oorspronkelijk waren Lakenvelders trekdieren. Daarom hebben ze de eigenschap om suikers op te slaan in de spieren. Dat geeft het vlees een karakteristieke smaak. Het vet smelt bij een lage temperatuur, waardoor het bij een lage temperatuur gegaard kan worden. De structuur en de smaak blijven zo behouden.

Ambachtelijk geslacht en verwerkt

Mooi vlees komt tot zijn recht door zorgvuldige verwerking. Daarom kiezen we met zorg een kleinschalige slachter met oog voor kwaliteit. Onze dieren worden geslacht, verwerkt, verpakt en ingevroren bij slachterij Bob Bakker in Aartswoud.  

Langzaam ontdooien

Het Lakenvelder vlees wordt door de slager snel ingevroren zodat de kwaliteit maximaal behouden blijft. Voor het ontdooien geldt juist het omgekeerde: geef het vlees de tijd om langzaam terug te koelen. Laat het bij voorkeur in de koelkast ontdooien en daarna een uur voor bereiding op kamertemperatuur komen, dan blijft het vlees heerlijk mals.